Kryptovalutaer er en samlebetegnelse på mange nye digitale valutaer, eller en teknologi, som har kommet for å kanskje forandre måten finansielle transaksjoner blir gjennomført på (blockchain).

Det at kryptovalutaene ikke er sentralisert og styrt av en sentralbank, gjør at alle transaksjoner foregår i en digitalisert verden, der blockchain nettverkene selv autoriserer transaksjoner mellom partene.

Det er snart 10 år siden de første kryptovalutaene så dagens lys, og i dag har de forskjellige typene en samlet markedsverdi på omtrent 200 milliard USD.

Mange av de kan allerede benyttes som betalingsmiddel, men foreløpig er det som svært populære investerings, -og spekulasjons objekter at de har gjort seg mest bemerket for folk flest.

Kryptovaluta oppbevares ikke på en vanlig konto, men i såkalte digitale «Wallets», som fungerer som en lommebok eller konto der du har tilgang til dine «krypto-mynter».

Mest kjent, og fortsatt størst, er Bitcoin.

Hvorfor handle med Kryptovaluta?

Det finnes mange grunner til at kryptovaluta kan være interessant å handle med. Dette som et investeringsobjekt eller for kortsiktig trading.

Markedet er relativt ungt og umodent, og vi har opplevd at det gjerne betyr at det fortsatt er veldig mange som tror på enorme verdistigninger for mange av de forskjellige krypto valutaene.

Samtidig svinger verdien av disse valutaene til tider svært kraftig, og mange søker å utnytte dette ved kortsiktig trading i de forskjellige krypto valutaene.

Selv om de omsatte volumene i kryptovaluta fortsatt er relativt beskjedne i forhold til historisk godt etablerte aktivaklasser, er det mange som tror at dette vil ta seg kraftig opp i tiden som kommer.

Og samtidig er det noen som påpeker at krypto kan være et godt alternativ til andre aktivaklasser i usikre tider, som f.eks. gull.

Velger du å benytte deg av copy trading og følge en annen trader, vil du automatisk få de samme krypto investeringene på din egen trading konto som den du følger har investert i.