Bitcoin er en kryptovaluta (også kalt digital valuta) som ble utviklet i 2009 av Satoshi Nakamoto. Formålet var å endre hvordan finansielle transaksjoner blir gjennomført på.

Prisen på Bitcoin har hatt en eventyrlig oppgang, da mange velger å se på valutaen som et investeringsobjekt kontra et betalingsmiddel.

I 2009 kunne du kjøpe en Bitcoin for noen cent, men i slutten av 2017 kostet en Bitcoin nesten 20.000 amerikanske dollar!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan kjøpe, selge og handle Bitcoin.

Hvorfor kjøpe Bitcoin?

Du kan kjøpe Bitcoin med tre ulike formål; bruke det som betalingsmiddel, bruke det som et investeringsobjekt, eller handle kortsiktig med formål å dra nytte av markedssvingningene.

Det generelle kryptomarkedet relativt nytt, og det er mange som tror på enorme verdistigninger for en rekke kryptovalutaer.

Siden Bitcoin er desentralisert fra banker og sentralbanker, velger mange å se på Bitcoin som en «trygg havn», på lik linje med gull.

Hvordan kjøper jeg Bitcoin?

Å kjøpe Bitcoin kan være ekstremt enkelt eller noe mer komplisert – avhengig av hva formålet er.

Betalingsmiddel

Skal du kjøpe Bitcoin og benytte det som et betalingsmiddel, er denne prosessen noe komplisert, og krever bruk av såkalte «wallets».

Investeringsobjekt

Skal du investere i Bitcoin med formål om å sitte på disse over mange år, anbefaler vi kryptobørsen og nettmegleren, eToro.

Hos eToro kjøper du «virkelige» kryptovaluta på en ekstremt brukervennlig plattform med over 12 ulike kryptovalutaer.

Selskapet har over 12 millioner brukere, deriblant flere tusen norske kryptoinvestorer.

Den største fordelen for nordmenn, er at selskapet er regulert og har en ekstremt sikker infrastruktur, samt svært lave kostnader forbundet med kjøp av kryptovaluta.

Opprett en konto hos eToro her

Kortsiktig handel

kjope-bitcoin-cfd
Hos Skilling kan du handle Bitcoin på en svært brukervennlig plattform som er tilgjengelig på PC, mobil og nettbrett.

Skal du kjøpe Bitcoin for å spekulere aktivt i markedbevegelsene, anbefaler vi å benytte deg av nettmegleren Skilling. Der får du tilgang til en rekke kryptovalutaer som blant annet Bitcoin, Ethereum og Ripple.

Du kan velge å gå «long» eller «short». Går du short en kryptovaluta, vil du kunne tjene på at kursen faller.

Hos Skilling kan du registrere deg lynraskt med norsk BankID. Midlene du har hos Skillng er i norske kroner og plasseres i banker hjemmehørende i Norge.

I tillegg, er Skilling regulert i Europa, med godkjent virksomhet i Norge av Det norske Finanstilsynet.

Opprett en konto hos Skilling her