Contents

Bitcoin er en kryptovaluta (også kalt digital valuta) som ble utviklet i 2009 av Satoshi Nakamoto. Formålet var å endre hvordan finansielle transaksjoner blir gjennomført på.

Kursen på Bitcoin har hatt en eventyrlig oppgang, da mange velger å se på Bitcoin-valutaen som et investeringsobjekt kontra et betalingsmiddel.

I 2009 kunne du kjøpe en Bitcoin for noen cent, men i januar 2021 kostet en Bitcoin i overkant av 40.000 amerikanske dollar!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan kjøpe, selge og handle Bitcoin.

Hvorfor kjøpe Bitcoin?

Du kan kjøpe Bitcoin med tre ulike formål; bruke det som betalingsmiddel, bruke du kan bruke Bitcoin som et investeringsobjekt, eller handle Bitcoin kortsiktig med formål å dra nytte av markedssvingningene.

Det generelle kryptomarkedet er relativt nytt, og det er mange som tror på enorme verdistigninger for en rekke kryptovalutaer.

Blant disse er Bitcoin den desidert mest kjente og også den krypto valutaen det trades og investeres mest i blant alle de forskjellige kryptovalutaene.

Siden Bitcoin er desentralisert fra banker og sentralbanker, velger mange å se på Bitcoin som en «trygg havn», på lik linje med gull.

Hvordan kjøper jeg Bitcoin?

Å kjøpe Bitcoin kan være ekstremt enkelt eller noe mer komplisert – avhengig av hva formålet er.

Betalingsmiddel

Skal du kjøpe Bitcoin og benytte det som et betalingsmiddel, er denne prosessen noe komplisert, og krever bruk av såkalte «wallets».

Investeringsobjekt

Skal du investere i Bitcoin med formål om å sitte på disse over lengre tid, anbefaler vi kryptobørsen og nettmegleren, eToro.

Hos eToro kjøper du «virkelige» kryptovaluta på en ekstremt brukervennlig plattform med over 12 ulike kryptovalutaer.

Selskapet har over 12 millioner brukere, deriblant flere tusen norske krypto investorer.

Den største fordelen for nordmenn, er at selskapet er regulert og har en ekstremt sikker infrastruktur, samt svært lave kostnader forbundet med kjøp av kryptovaluta.

Opprett en konto hos eToro her

Kortsiktig handel

kjope-bitcoin-cfd
Hos Skilling kan du handle Bitcoin på en svært brukervennlig plattform som er tilgjengelig på PC, mobil og nettbrett.

Skal du kjøpe Bitcoin for å spekulere aktivt i markedbevegelsene, anbefaler vi å benytte deg av den nordiske nettmegleren Skilling. Der får du tilgang til en rekke kryptovalutaer som blant annet Bitcoin, Ethereum og Ripple.

Du kan velge å gå «long» eller «short» i Bitcoin. Går du short en kryptovaluta, vil du tjene på at kursen faller.

Hos Skilling kan du registrere deg lynraskt med norsk BankID. Midlene du har hos Skillng er i norske kroner og plasseres i banker hjemmehørende i Norge.

I tillegg, er Skilling regulert i Europa, med godkjent drift i Norge av Det norske Finanstilsynet.

Hos Skilling kan du velge å gire dine Bitcoin, og andre kryptovaluta investeringer slik at du kan kjøpe for dobbelt så mye som du har innestående på din trading-konto

Skulle du ønske å gire dine kryptovaluta investeringer ytterligere kan en hos Skilling også velge å benytte deg av selskapets Seychellene lisens hvor de tillater hele 5 ganger giring i de forskjellige krypto valutaene.

 

Opprett en konto hos Skilling her