Vi har sett et stort fall i de edle metallene de siste to ukene. I denne perioden har vi akkumulert en del posisjoner i selskaper og ETFs med eksponering mot denne sektoren.

Disse har naturligvis falt sammen med spotprisene for gull og sølv (ned hhv ca 7% og 10% i perioden), og bidratt svært negativt til avkastningen, sammen med noen mindre posisjoner direkte i spotmarkedet.

Vi har kun hatt minimal eksponering mot indeksene i denne perioden, samtidig som det har vært flat til litt stigende tendenser på børsene. Det store fallet har ført til en negativ utvikling på hele 13%, hvorav ca 10% er urealiserte tap på posisjoner i ovennevnte selskaper.

Neste uke

Det ligger i kortene at vi har sterkt tro på at de edle metallene de neste månedene. Med en ny administrasjon på vei inn dørene i Det hvite hus, virker mange analytikere nå overbevist om at ytterligere stimulansepakker vil komme på plass, ikke minst med tanke på at Janet Yellen ble utpekt som finansminister.

Det kan likevel ta en del tid før prisene kommer mye opp, men vi støtter oss absolutt til de analytikerne som ser f.eks gullprisen langt opp på $2000-tallet utover neste år.

Vi velger derfor å sitte “stille i båten” når det gjelder etablerte long-posisjoner innen aksjer og ETFs, med mindre helt nye signaler og elementer dukker opp.

“Gold has broken a critical support level, but there is not much downside left, said Alain Corbani, portfolio manager of Finance SA, who forecasts $2,500 an ounce for gold’s upside target.”