Det var nok av begivenheter denne uken, selv om markedsbevegelsene faktisk ble overraskende små med tanke på både viktige nøkkeltall (NFP fra USA) og en Covid-19-syk president i USA.

Børsene endte omtrent uendret, men f.eks S&P beveget seg omtrent 3% mellom 3300-3400.

I valutamarkedet fikk vi til slutt en korreksjon i NOK som handlet opp mot 11,20 mot EUR før det snudde og kom ned under 10,90 på det laveste mot slutten av uka.

Gull og sølvprisene snudde fra sine støttenivåer, men dessverre ble vi stoppet ut av vår posisjon i gull allerede på mandag, og gikk glipp av en pen oppgang der (fra nivåer under $1850 til over $1910), selv om vi fikk med oss litt gjennom en posisjon i en gull ETF.

Sølvet steg også fra rundt $22,50 og etablerte seg etterhvert rundt $24,00, og vi fikk med oss deler av den bevegelsen. Totalt sett endte uken med en oppgang på ca 1,1%.

Neste uke

Ingen grunn til å tro at det blir stille denne uken heller.

Markedene vil nok fortsatt ha fokus på at det nærmer seg valg i USA, og helsetilstanden til Trump blir fulgt med argusøyne.

I tillegg har vi Brexit-forhandlinger, samt en drakamp i amerikansk politikk rundt nye offentlige hjelpepakker.

For børsene vil det nok fortsatt bli humpete fremover, kanskje uten en klar retning, noe som betyr at en bør ha en aktiv tilnærming så lenge vi handler innenfor definerte støtte- og motstandsnivåer.

I valutamarkedet er det samme sak, ganske volatilt men retningsløst. Det mest fristende er å se etter short-posisjoner på AUD og CAD dersom disse begynner å miste sin gjenvunnede styrke i starten av uken.

For gull og sølv vil vi se om siste ukes korreksjon kan holde og eventuelt fortsette. Det virker kanskje litt for tidlig å starte en ny lang oppgang, men det nærmer seg trolig.

Kanskje må valget i USA unnagjøres først…?