En litt roligere uke bak oss, med blandet utvikling på børsene. Det var stort sett opp en dag og ned den neste, og svingningene var ganske moderate i forhold til uken før. Mye tyder altså på at vi er inne i en periode med konsolidering, og noe økt nervøsitet.

I de andre markedene var det heller ikke veldig mye som skjedde. Den norske kronen svekket seg en del i midten av uken, men hentet seg brukbart inn (var oppe i 9,17 mot USD).

Gullprisen testet nok en gang ned mot 1900-1920, men kom opp igjen. Vi har kun tatt små posisjoner og totalt ga uken en nedgang på 0,2%.

Neste uke

Kommende uke venter vi fortsatt urolige børser med brukbare bevegelser både opp og ned. Det er selvsagt mange ting som påvirker her, men fortsatt er den dystre utviklingen i smittetall, og tilhørende muligheter for strengere tiltak og nedstengninger, noe som kan bidra negativt.

Så er det også slik at vi har kommet mye ned fra toppene for en drøy uke siden, og det virker mindre usannsynlig med full panikk i markedene. Vi heller likevel mot at det er mer sannsynlig med nedgang på de store indeksene fra dagens nivåer.

I valutamarkedet er det fortsatt fokus på USD, som har hentet inn noe av det tapte mot EUR den siste tiden. Med uro på børsene kan dette godt fortsette.

Gullprisen er fortsatt i en konsolideringsfase, og vi ser for oss en sidelengs utvikling fortsatt med mulige tester ned mot $1900-$1920. Et brudd her vil kunne utløse et større fall, noe som i så fall vil åpne for gode kjøpsmuligheter (fra $1850 nedover mot $1750).