Fortsatt konsolidering for gull og sølv, men det virker som spesielt sølv har ristet av seg det verste og har handlet med en positiv undertone siste uken. Gullet har testet bunn av trend-kanal ned mot $1900-$1920 et par ganger, men har hentet seg inn i ettertid. Vi har ikke utnyttet dette i særlig stor grad, men noen handler i gull har det blitt, og det ga et positivt bidrag på ca 0,7%.

Børsene, da spesielt i USA, har overraskende nok fortsatt til nye all-time highs gjennom forrige uke. Det mest overraskende er at dette har skjedd uten noen form for korreksjon. S&P stengte faktisk samtlige dager i pluss forrige uke, noe som i seg selv er relativt sjeldent. Dette har bidratt negativt til porteføljen, da vi stort sett har tatt kortsiktige short-posisjoner gjennom uken.

Innen valuta har det vært minimale utslag. Totalt ga uken en nedgang på ca 2,9%.

Neste uke

Det er ikke umulig at aksjeindeksene kan fortsette den positive utviklingen, men vi tviler veldig sterkt på at dette vil vare særlig lenge, og i alle fall ikke uten en korreksjon. Det blir derfor nærliggende for oss å se etter svakheter i de største indeksene, og da eventuelt øke (short) eksponeringen når/hvis de skulle begynne å falle markant. Enn så lenge vil/må eksponeringen være svært lav, eller i perioder 0.

Innen råvarer (gull/sølv) tar vi en forsiktig tilnærming denne uken. Vi tror fortsatt at vi kan handle innenfor en relativt smal range ($1900-$1980 for gull), og vil kunne veksle mellom long og short posisjoner alt etter utvikling.

I valutamarkedet ser vi fortsatt en svakere USD mot mange valutaer, men det er spesielt mot EUR at dollaren svekker seg mye. Posisjoneringen i long EURUSD er på ekstreme nivåer historisk sett, og vi blir ikke overrasket om her kommer en kraftig korreksjon snart. Vi sitter delvis på sidelinjen her, men har noen små poster i USDNOK (long) som vi tror skal korrigere opp mot 8,90-9,00.