En spesiell uke er tilbakelagt. Den største begivenheten var utvilsomt den voldsomme korreksjonen i edle metaller (Gull og sølv) som utspilte seg på tirsdag.

Sølvprisen falt fra ca $29,00 til $23,50 i løpet av ett døgn! Det er en nedgang på 19%, og mangler sidestykke. Gullprisen led en lignende skjebne, og falt fra $2025 til $1865, ned ca 8% i samme perioden.

Vi vet at de edle metallene har steget mye de siste månedene, og har dratt nytte av det. Vi var i tillegg forberedt på en korreksjon, men dette ble noe mer voldsomt enn de fleste kunne forestille seg. Enorme svingninger innen bare få minutter gjør det også ekstra utfordrende.

Det har derfor vært noen tap, spesielt i Gull, ettersom vi har forsøkt å komme inn i long-posisjoner igjen, da vi forventer gullprisen opp mot nye all-time highs de kommende månedene. En konsekvent bruk av stop-loss har allikevel hindret de store tapene.

Den andre “hovedutfordringen” denne uken har vært de amerikanske børsindeksene. Vi ser stadig etter tegn på at en større korreksjon ned skal starte, men det har foreløpig ikke materialisert seg. Derfor er det også noen mindre tap på feilslåtte short-posisjoner på S&P500 og Nasdaq indeksene.

Innen valuta har det kun vært mindre posisjoner med relativt beskjedne positive resultater. Totalt ga uken en nedgang på ca 3,0%, og totalt -3,6% hittil i august, mot en oppgang på ca 9,2% i juli.

Neste uke:

Vi ser fortsatt etter gode salgsnivåer for aksjeindekser. S&P fortsetter å “flørte” med all-time high rundt $3400, og vi tviler på at det bryter opp med stor styrke gitt at realøkonomien tross alt ligger særdeles langt etter børsutviklingen. Samtidig vil vi kun ha lav eksponering (og tette stop-loss ordrer), og heller øke på når/hvis korreksjonen starter for alvor. Ellers er vi forsiktige optimister på vegne av de edle metallene.

Men vi utelukker ikke en sidelengs utvikling den nærmeste tiden, så vil være relativt forsiktig også her. Vi ser også for oss å kunne gå short i korte perioder dersom forholdene tilsier det. I valutamarkedet ser vi for oss at USD kan styrke seg noe på bred front, og spesielt mot “mindre” valutaer. Vi har blinket ut New Zealand dollar som en mulig kandidat for svekkelse, og har etablert posisjon deretter.

SvenskaLänkar.com – seo-optimerad svensk gratis länkkatalog