Det kommende valget, og eventuelle støttepakker i USA er fortsatt selvsagt et hett tema i markedet.
Likevel uteblir den store volatiliteten i markedet, selv om vi ser tegn på at i det minste er en del to-veis interesser på aksjemarkedet.
Oppgangen i starten av uken ble etterhvert utlignet, og det var i praksis små endringer uken sett under ett.
De edle metallene har på spektakulært vis fulgt børsene opp og ned den siste tiden (noe som er ganske unormalt), og bidro til at de ikke fungerte som en ønsket motvekt.
På den positive siden, fungerte AUD-caset bra, men på grunn av lav eksponering der endte uken ned med ca 2.2%
Neste uke
Vi ser fortsatt et klart case for at det blir “ruskete” på børsene frem mot (og sikkert også etter) valget i USA.
Man må likevel erkjenne at så lenge lyset er på så danses det relativt heftig.
Det vil derfor fortsatt være en forsiktig tilnærming med tanke på eksponering, men samtidig vil vi begynne å se på mer langsiktige “positive” eksponeringer.
Spesielt innenfor bank, energi og råvarer, som ligger utrolig langt bak i gjeninnhentingen om man sammenligner med andre sektorer.
De edle metallene vil fortsatt være “under overvåkning”, og det nærmer seg absolutt tiden for å gå long for en strategisk lengre oppgang her.
På valutasiden ser vi etter et eventuelt brudd ned for AUD (hovedsakelig mot JPY). I tillegg har interessen (vår) for NOKSEK tatt seg opp.
Vi anser det som relativt sannsynlig at den norske kronen bør kunne hente seg mye inn i forhold til SEK de neste månedene.
Man kan gjerne si at vi er oljeavhengige i Norge, men vi tror ikke at koronakrisen i seg selv rettferdiggjør en strukturell/varig endring på ca 10% i bytteforholdet mot “søta bror”, da NOKSEK kursen i februar var ca 1,05, mot dagen ca 0,95 (PS, var nede i 0,85 i mars når EURNOK var over 13.00).